طرز تهیه و آموزش شیرین پلو | آموزش آشپزی
مواد لازم
مرغ ۱ کیلوگرم
گوشت بدون استخوان پخته شده گوسفند ۸۰۰ گرم
پیاز متوسط ۲ عدد
برنج ۷۵۰ گرم
کره ۱۰۰ گرم
خلال بادام ۱ پیمانه
خلال پسته ۱ پیمانه
خلال پوست پرتقال و پوست نارنج خشک ۴/۳ پیمانه
زعفران ۱ قاشق چایخوری
شکر ۱٫۵ پیمانه
آب ۲ پیمانه
نمک به میزان لازم
روغن به میزان لازم
طرز تهیه
ابتدا خلال پوست پرتقال و نارنج را دو بار در آب جوشانده و آن را به مدت
۶ ساعت در آب خنک قرار داده و دو بار آب آنرا عوض کرده تا مزه تلخ آن
گرفته شود.پس از آن خلال پوست پرتقال و نارنج را در سبد یا صافی ریخته تا
آب آن گرفته شود.
دو پیمانه آب و شکر را مخلوط کرده و کمی بجوشانید سپس خلال پوست پرتقال و
نارنج که قبلا تلخی آن را گرفته اید به شربت حاصل اضافه نمایید و مدتی صبر
کنید تا چند جوش بزند و طعم شیرین شربت به خلال ها نفوذ کند.
ظرف شربت و خلال پوست پرتقال را برداشته و بگذارید تا خنک شود،خلال بادام و
خلال پسته را آب بکشید و داخل ظرف شربت و پوست پرتقال بریزید.
برنج را در آب به مدت دو ساعت خیس نمایید.
پیازها را خرد کرده و در ماهیتابه با روغن سرخ نمایید تا رنگ آن طلایی
شود.تکه های مرغ را به پیاز داغ اضافه نموده و کمی دو طرف آن را سرخ می
کنیم.نمک،فلفل و ۵۰ گرم کره به همراه یک لیوان آب به مرغ اضافه کرده و می
گذاریم تازمانی که نصف لیوان آب باقی بماند مرغ بپزد و بعد از آن استخوان
های مرغ را جدا نمایید.به جای مرغ می توان از گوشت پخته شده بره استفاده
نمود.
برنج خیس شده را طبخ کرده و سپس مانند پلوی ساده آبکش کرده، روغن در کف دیگ
ریخته و ته دیگ را با چند کفگیر برنج بوشانید.سپس روی آن تکه های مرغ را
بچینید و با کفگیر سوراخدار خلال ها را از شربت بگیرید و روی مرغ ها یا
گوشت بپاشید.
باقیمانده برنج را روی مواد بریزید و ۵۰ گرم کره را آب کرده به همراه آب
مرغ باقیمانده و زعفران روی آن بدهید و بگذارید روی حرارت ملایم تا بپزد.
بعد از پخت شیرین پلو آن را در دیس کشیده و روی آن را با یک لایه برنج
زعفرانی بپوشانید و با باقیمانده خلال ها دیس شیرین پلو را تزئین نمایید.
در صورت لزوم می توانیدکمی هم دارچین روی آن بپاشید و یا از زرشک هم برای
تزئین استفاده نمایید.
طرز تهیه شیرین پلو
- ۹۴/۱۲/۲۱