آموزش و نحوه درست کردن شله زرد
مواد لازم
شله زرد
برنج یک کیلوگرم
شکر 2 کیلوگرم
کره 150 گرم
زعفران سائیده 5/1 مثقال(6 گرم)
گلاب 1پیمانه
خلال بادام 150 گرم
خلال پسته برای تزئین 50 گرم
طرز تهیه
شله زرد
برنج را شسته و به مدت چهار ساعت خیس کنید.برنج را پیمانه کرده و از 6
تا 7 برابر برنج، آب در نظر می گیریم. سپس برنج را بدقت شسته و 6 برابر، آب
روی آن میریزیم و برنج را روی آتش گذاشته تا جوش بیاید. شعله را ملایم
کرده تا برنج بپزد.وقتی مغز برنج کاملا نرم شد، شکر را داخل برنج ریخته و
مرتب بهم می زنیم تا شله زرد کاملا جا بیفتد.
در صورتی که شله زرد سفت
بود 1 تا 2 پیمانه دیگر آب گرم اضافه می کنیم. سپس زعفران را در کمی آب
جوش حل می نمائیم و داخل شلهزرد میریزیم. سپس کره را داغ کرده و به شله
زرد اضافه می کنیم. آنگاه کمی از بادام را به آن اضافه می کنیم.گلاب را
نیز افزوده و شله زرد را بهم می زنیم تا تمام مواد کاملا با هم مخلوط
شوند. سپس درب را بسته و در صورت استفاده از فر، شله زرد را در کف فر با
حرارت ملایم بمدت نیم ساعت می گذاریم. در غیر اینصورت می توان روی شعله
گذاشت و بعد از جا افتادن شله زرد، آن را در ظرف می کشیم و بعد از خنک شدن
شله زرد با دارچین و خلال بادام و پسته تزئین می کنیم.
نکته
1? جهت افزایش کیفیت شله زرد باید از برنج مرغوب استفاده کرد.
2? بهتر است خلال بادام به مدت دو ساعت در آب خیسانده شود و بعد استفاده گردد.
3? زعفران را در هنگام نیاز بسایید که بوی عطر آن از بین نرود در ضمن زعفران را با آسیاببرقی آسیاب نکنید تا بو و رنگ آن حفظ شود.
- ۹۵/۰۱/۳۰