تفریحی

۸ مطلب در آبان ۱۳۹۵ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

نماز هدیه معصومین(ع)

( نماز جعفر طیار )

منتخب مفاتیح الجنان

 از معصومان علیهم السّلام روایت شده: عبد در روز جمعه هشت رکعت نماز بجا آورد و در پایان هر دو رکعت سلام بگوید: چهار رکعت آن را هدیه رسول خدا صلى اللّه علیه و آله و چهار رکعت دیگر را هدیه حضرت زهرا علیها السّلام نماید، و در روز شنبه چهار رکعت بخواند و هدیه امیر مؤمنان علیه السّلام کند، و همچنین هر روز چهار رکعت بجا آورد و هدیه امامى نماید به ترتیب آن حضرات، تا روز پنجشنبه که چهار رکعت بخواند و هدیه حضرت صادق علیه السّلام کند، باز در روز جمعه هشت رکعت بجا آورد، چهار رکعت هدیه به رسول خدا، و چهار رکعت هدیه به حضرت زهرا علیها السّلام نماید، و در روز شنبه چهار رکعت هدیه به موسى بن جعفر علیها السّلام، و همچنین هر روز چهار رکعت بخواند و هدیه امامى کند به ترتیب آن حضرات، تا روز پنجشنبه که چهار رکعت بجا آورد، و هدیه به امام عصر (عجّل اللّه تعالى فرجه) نماید، و بین هر دو رکعت از این نمازها این دعا را بخواند:
اَللّهُمَّ اَنْتَ السَّلامُ وَ مِنْکَ السَّلامُ وَ اِلَیْکَ یَعُودُ السَّلامُ حَیِّنا رَبَّنا مِنْکَ بِالسَّلامِ اَللّهُمَّ اِنَّ هذِهِ الرَّکَعاتِ هَدِیَّةٌ مِنّا اِلى وَلِیِّکَ فُلان فَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ بَلِّغْهُ اِیّاها وَاَعْطِنى اَفْضَلَ اَمَلى وَ رَجآئى فیکَ وَ فى رَسُولِکَ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَ فیهِ
خدایا توى سلام، و از توست سلام، و به سوى تو باز مى گردد سلام، از جانب خود پروردگارا به ما تحیت فرست به سلام.
خدایا این رکعات هدیه ای است از ما به سوى ولىّ ات.
پس بر محمّد و خاندانش درود فرست.
و این هدیه را به او برسان، و به من عطا کن بهترین آرزو و امیدم را درباره خود و رسولت درودت بر او و خاندانش.
پس هر دعایى را که مى خواهد بخواند و بجاى «فلان» نام آن امامى که نماز را براى او خوانده بگوید.

منبع:  پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت استاد حسین انصاریان ، موسسه فرهنگی دارالعرفان

 نماز جعفر طیار
  • تینا tina
  • ۰
  • ۰

نماز برای والدین و اولاد و اموات

( نماز شب  )

منتخب مفاتیح الجنان

دو رکعت است: در رکعت اول سوره حمد و ده مرتبه:
رَبِّ اغْفِرْلى وَ لِوالِدَىَّ وَ لِلْمُؤْمِنینَ یَوْمَ یَقُومُ الْحِسابُ
پروردگارا مرا و پدر و مادرم و همه اهل ایمان را روزى که حساب برپا میشود بیامرز
و در رکعت دوم سوره حمد و ده مرتبه
رَبِّ اغْفِرْلى وَ لِوالِدَىَّ وَ لِمَنْ دَخَلَ بَیْتِىَ مُؤْمِناً وَ لِلْمُؤْمِنینَ وَ الْمُؤْمِناتِ
پروردگارا مرا و پدر و مادرم و هرکه وارد خانه ام شد و مردان مؤمن و زنان مؤمن را بیامرز
خوانده و پس از سلام ده مرتبه بگوید:
رَبِّ ارْحَمْهُما کَما رَبَّیانى صَغیراً
پروردگارا به پدر و مادرم رحم کن، چنان که مرا در کودکى پروریدند

منبع:  پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت استاد حسین انصاریان ، موسسه فرهنگی دارالعرفان

 نماز شب
  • تینا tina
  • ۰
  • ۰

قرمه سبزی

قرمه سبزی

مواد لازم

برای ۶ تا ۸ نفر
▪ سبزی یک کیلو
▪ گوشت ماهیچه یا مغز ران بدون استخوان(یا ۷۵۰گرم با استخوان نیم کیلو
▪ لوبیای قرمز یا چشم بلبلی ۱۰۰گرم
▪ لیمو عمانی درسته ۳ تا ۴ عدد
▪ گرد لیمو یک قاشق سوپخوری
▪ پیاز سرخ کرده ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری

طرز تهیه


گوشت را با پیاز داغ تفت می دهیم. بعد با لوبیا و لیموعمانی می گذاریم بپزد. وقتی گوشت پخت سبزی را هم درون قابلمه می ریزیم و می گذاریم با هم بپزند. حتما قبل از اضافه کردن سبزی باید آن را تفت دهیم. آخر سر گرد لیمو و نمک هم به آن اضافه می کنیم. مامان من کمی هم آبغوره می ریخت.

قورمه سبزی

  • تینا tina
  • ۰
  • ۰

آموزش خورش قیمه

خورش قیمه

مواد لازم

گوشت مغز ران گوسفند یا گوساله بدون استخوان 750گرم

لپه 1 استکان(100گرم)

پیاز سرخ کرده 3تا 4 قاشق سوپخوری

لیمو عمانی 4تا 5 عدد

رب گوجه فرنگی دو قاشق سوپخوری

سیب زمینی پشندی 750 گرم

روغن برای سرخ کردن سیب زمینی

نمک و فلفل به قدر کافی

ادویه 1 قاشق مرباخوری

زعفران سائیده 1 قاشق چایخوری

( قیمه مرغ )

طرز تهیه

گوشت را به تکه های کوچک خرد می کنیم , سپس لپه رابه دقت تمیز می نمائیم و می شوئیم . پیاز سرخ کرده را با دو قاشق روغن و لپه در ظرف می ریزیم و ظرف را روی شعله می گذاریم تا لپه با پیاز کمی سرخ شود. این عمل از له شدن لپه بعد از ریختن جلوگیری می کند.

در مرحله بعدی گوشت را می شوئیم و داخل پیاز و لپه می ریزیم و در ظرف را می گذاریم و حرارت را ملایم می کنیم تا آب گوشت کشیده شود. سپس دو لیوان آب داخل گوشت می ریزیم و لیمو عمانی را می شوئیم و به گوشت اضافه می کنیم و می گذاریم گوشت آهسته بجوشد و بپزد کمی نمک و ادویه و رب گوجه فرنگی و زعفران را به گوشت می زنیم و می گذاریم خورش جا بیافتد .

سیب زمینی را بصورت خلال نازک یا چهارگوش چهارگوش خرد می کنیم و آنرا می شوئیم و کمی نمک می زنیم و در روغن فراوان و داغ سرخ می کنیم.

می توان سیب زمینی را با خورش یکی دو جوش بدهیم و یا خورش را در ظرف بکشیم سیب زمینی را روی آن بریزیم.

در طبخ قیمه اگر تیره گی رنگ خورش برای شما مهم نمی باشد می توانید از دارچین هم به عنوان چاشنی استفاده نمایید.

برای تنظیم مزه قیمه می توانید از گرد لیمو استفاده نماییدکه طعم بی نظیری به خورش قیمه می بخشد.

قیمه مرغ

  • تینا tina
  • ۰
  • ۰

کیفیت نماز شب

کیفیت نماز شب، پنج آیه آل عمران

نماز شب

منتخب مفاتیح الجنان

 به صورت آسان و مختضر، که ان شاء الله تعالى همه کس بتواند بجا آورد این است که چون از خواب برخاست، براى خداى متعال سجده کند، و خوب است در این حال، یا در حال برداشتن سر از سجده، بگوید:
اَلْحَمْدُلِلّهِ الَّذى اَحْیانى بَعْدَ ما اَماتَنى وَ اِلَیْهِ النُّشُورُ اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى رَدَّ عَلَىَّ رُوحى لاَِحْمَدَهُ وَاَعْبُدَهُ
ستایش خداى را که زنده ام کرد، پس از آن که مرا میراند، و بازگشت همه پس از مرگ به سوى اوست، ستایش خداى را که روحم را بازگرداند، تا او را ستایش نموده و بندگى کنم.
و چون برخاست و ایستاد بگوید:
اَللّهُمَّ اَعِنّى عَلى هَوْلِ الْمُطَّلَعِ وَ وَسِّعْ عَلَىَّ الْمَضْجَعَ وَارْزُقْنى خَیْرَما بَعْدَ الْمَوْتِ
خدایا بر هراس آن جهان یارى ام ده، و بر من وسعت بخش قبر را، و خیر آنچه پس از مردن است نصیبم کن.
و چون صداى خروس شنید بگوید:
سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَالرُّوحِ سَبَقَتْ رَحْمَتُکَ غَضَبَکَ لا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ عَمِلْتُ سُوَّءً وَظَلَمْتُ نَفْسى فَاغْفِرْلى اِنَّهُ لایَغْفِرُ الذُّنُوبَ اِلاّ اَنْتَ فَتُبْ عَلَىَّ اِنَّکَ اَنْتَ التَّوّابُ الرَّحیمُ
بسیار منزّه و مقدّس است پروردگار فرشتگان و روح، رحمتت بر خشمت پیشى گرفته، معبودى جز تو نیست، بد کردم، و به خود ستم نمودم، پس مرا بیامرز، به درستى که گناهان را جز تو نیامرزد، توبه ام را بپذیر، که تو بسیار توبه پذیر و مهربانى
چون به اطراف آسمان نگاه کند بخواند:
اَللّهُمَّ اِنَّهُ لایُوارى مِنْکَ لَیْلٌ ساجٍ وَلاسَمآءٌ ذاتُ اَبْراجٍ وَلا اَرْضٌ ذاتُ مِهادٍ وَلاظُلُماتٌ بَعْضُها فَوْقَ بَعْضٍ وَ لابَحْرٌ لُجِّىُّ تُدْلِجُ بَیْنَ یَدَىِ الْمُدْلِجِ مِنْ خَلْقِکَ تُدْلِجُ الرَّحْمَةَ عَلى مَنْ تَشآءُ مِنْ خَلْقِکَ تَعْلَمُ خآئِنَةَ الاَْعْیُنِ وَ ما تُخْفِى الصُّدُورُ غارَتِ النُّجُومُ وَنامَتِ الْعُیُونُ وَ اَنْتَ الْحَىُّ الْقَیُّومُ لا تَاْخُذُکَ سِنَةٌ وَلانَوْمٌ سُبْحانَ اللّهِ رَبِّ الْعالَمینَ وَ اِلهِ الْمُرْسَلینَ وَالْحَمْدُلِلّهِ رَبِّ الْعالَمینَ
خدایا تو را باز نمى دارد و شب تار، و نه آسمان داراى ستارگان و نه زمین گسترده، و نه تاریکى هایى که بعضى از آنها بر فراز بعضى دیگرند، و نه دریاى عمیق متراکم از آب از اینکه به شب روان در مسیر عبادت از عنایاتت مرحمت کنى، و رحمت را به هر که از آفریدگانت بخواهى عطا فرمایى، خیانت چشم ها، و آنچه را سینه ها پنهان مى کند مى دانى، پنهان شدند ستارگان، و دیده ها به خواب رستند، و تو زنده و پابرجایى، چرت و خواب تو را فرو نگیرد، منزّه است خدا، پروردگار جهانیان، و معبود رسولان، و ستایش خدى را پروردگار جهانیان.
آنگاه پنج آیه سوره آل عمران را بخواند:
اِنَّ فى خَلْقِ السَّمواتِ وَالاَْرْضِ وَاخْتِلافِ اللَّیْلِ وَالنَّهارِ لاَ یاتٍ لاِ وُلىِ الاَْلْبابِ الَّذینَ یَذْکُروُنَ اللّهَ قِیاماً وَ قُعُوداً وَ عَلى جُنُوبِهِمْ وَ یَتَفَکَّرُونَ فى خَلْقِ السَّمواتِ وَالاَْرْضِ رَبَّنا ما خَلَقْتَ هذا باطِلاً سُبْحانَکَ فَقِنا عَذابَ النّارِ رَبَّنا اِنَّکَ مَنْ تُدْخِلِ النّارَ فَقَدْ اَخْزَیْتهَ وَ ما لِلظّالِمینَ مِنْ اَنْصارٍ رَبَّنا اِنَّنا سَمِعْنا مُنادِیاً یُنادى لِلاْیمانِ اَنْ امِنُوا بِرَبِّکُمْ فَآمَنّا رَبَّنا فَاغْفِرْ لَنا ذُ نُوبَنا وَ کَفِّرْ عَنّا سَیِّئاتِنا وَ تَوَفَّنا مَعَ الاَْبْرارِ رَبَّنا وَ اتِنا ما وَعَدْتَنا عَلى رُسُلِکَ وَلاتُخْزِنا یَوْمَ الْقِیمَةِ اِنَّکَ لاتُخْلِفُ الْمیعادَ
به درستى که در آفرینش آسمان ها و زمین، و رفت وآمد شب و روز، نشانه هایى است براى صاحبان خرد، آنان که خدا را در حال ایستاده و نشسته و پهلو خفته یاد مى کنند، و در آفرینش آسمان ها و زمین اندیشه مى نماید، پروردگارا این همه را به ناحق نیافریدى، منزّهى تو، ما را از عذاب دوزخ حفظ کن، پروردگارا هرکه تو وارد آتش دوزخ کنى به یقین او را رسوا نموده اى، و براى ستمکاران یاورى نیست.
پروردگارا شنیدم فریاد کننده اى براى ایمان فریاد مى زند به پروردگارتان ایمان بیاورید، پس ما ایمان آوردیم، پروردگارا گناهان ما را بیامرز، و بدى هاى ما را بپوشان، و ما را همراه نیکان بمیران، پروردگارا آنچه بر رسولانت وعده کردى به ما عنایت کن، و در قیامت ما را رسوا مکن، که تو هرگز خلف وعده نمى کنى.
هرگاه خواست به جانب عبادت رو کند، و او را نیازى به تخلىّ [قضاى حاجت] باشد آن را پیش اندازد، و چون از بیت الخلا درآید به مسواک آغاز کند، پس از آن وضوى کامل بگیرد، و خود را خوشبو سازد، آنگاه به نماز شب برخیزد که ابتداى وقت آن نیمه شب است، و هرچه به طلوع صبح صادق نزدیک تر شود، بهتر است، و اگر صبح طلوع کند، درحالى که چهار رکعت آن را بجا آورده، بقیه را با «حمد» تنها بجا آورد، در هر صورت زمانى که براى نماز شب برخاست، هشت رکعت به قصد نماز شب شروع مى کند، و پس از هر دو رکعت سلام مى دهد، و خوب است در دو رکعت اول در هر رکعت پس از سوره «حمد» سى مرتبه سوره توحید بخواند، تا از نماز فارغ شود درحالى که بین او و خداى عزّ و جلّ گناهى نباشد، یا آن که در رکعت اوّل آن سوره «توحید» و در رکعت دوم
قل یا ایّها الکافرون
بخواند، و در شش رکعت دیگر «حمد» و هر سوره اى که میلش باشد، و در هر رکعتى «حمد» و «توحید» نیز کافى است، و اکتفا به سوره «حمد» تنها هم جایز مى باشد، و چنان که قنوت در نمازهاى واجب مستحبّ است در رکعت دوم از نمازهاى نافله هم مستحبّ است، و در قنوت سه مرتبه سبحان اللّه گفتن کفایت مى کند.
یا اینکه گفته شود:
اَللّهُمَّ اغْفِرْ لَنا وَارْحَمْنا وَ عافِنا وَاعْفُ عَنّا فِى الدُّنْیا وَ الاْخِرَةِ اِنَّکَ عَلى کُلِّشَىْءٍ قَدیرٌ
خدایا بیامرز ما را و به ما رحم کن، و به ما عافیت ده، و در دنیا و آخرت از ما درگذر، به درستى که تو بر هرچیز توانایى.
و یا اینکه بگوید:
رَبِّ اغْفِرْ وَارْحَمْ وَتَجاوَزْ عَمّا تَعْلَمُ اِنَّکَ اَنْتَ الاَْعَزُّ الاَْجَلُّ الاَْکْرَمُ
پروردگارا، بیامرز، و رحم کن، و از آنچه مى دانى درگذر، به درستى که تو عزیزتر و بزرگ تر و گرامى ترى
روایت شده: حضرت موسى بن جعفر علیهما السّلام هنگامى که در شب تاریک، در محراب عبادت مى ایتساد چنین مى خواند: اللّهمّ انّک خلقتنى سویّا.
.
.
و این دعا دعاى پنجاهم صحیفه کامله است.
چون از هشت رکعت نماز شب فارغ شود، دو رکعت نماز شفع، و یک رکعت نماز وتر بجا آورد، و در این سه رکعت پس از سوره «حمد» سوره «توحید» بخواند تا به منزله یک ختم قرآن باشد، زیرا سوره توحید ثلث قرآن است، یا آن که در نماز شفع در رکعت اول سوره «حمد» و
قل اعوذ بربّ النّاس
، و در رکعت دوم سوره «حمد» و
«قل اعوذ بربّ الفلق»
را بخواند و چون از نماز شفع فارغ گشت مستحبّ است بخواند: الهى تعرّض لک فى هذا اللّیل المتعرضون و این دعایى است که در اعمال نیمه شعبان در کتاب مفاتیح الجنان ذکر شد.
پس از نماز شفع، براى خواندن یک رکعت نماز وتر برخیزد، و در آن یک رکعت سوره «حمد» و سوره توحید بخواند، یا آنکه پس از حمد سه مرتبه سوره توحید و یک مرتبه سوره هاى الفلق و النّاس را قرائت کند، سپس براى قنوت دست بردارد، و هر دعایى را که مى خواهد بخواند.
شیخ طوسى فرموده: دعاهایى که در این قنوت خوانده مى شود، آن قدر زیاد است که شمرده نمى شود، ولى مقیّد به این وقت نیست، که خلافش جایز نباشد، انسان مستحبّ است در قنوت نماز وتر، براى ترس از خدا، و بیم از عقاب پروردگار گریه یا تباکى [یعنى خود را به گریه واداشتن یا اظهار گریه کردن] کند، و براى برادران مؤمن دعا کند، و ذکر چهل نفر مؤمن مستحب است، به درستى که دعا کننده براى چهل مؤمن دعایش ان شاء اللّه مستجاب مى شود، و نیز دعا کند به آنچه بخواهد.
شیخ صدوق در کتاب من لا یحضره الفقیه آورده: رسول خدا صلى اللّه علیه و آله در قنوت نماز وتر مى خواند:
اَللّهُمَّ اهْدِنى فیمَنْ هَدَیْتَ وَ عافِنى فیمَنْ عافَیْتَ وَ تَوَلَّنى فیمَنْ تَوَلَّیْتَ وَ بارِکْ لى فیما اَعْطَیْتَ وَقِنى شَرَّ ما قَضَیْتَ فَاِنَّکَ تَقْضى وَلایُقْضى عَلَیْکَ سُبْحانَکَ رَبَّ الْبَیْتِ اَسْتَغْفِرُکَ وَ اَتُوبُ اِلَیْکَ وَ اوُمِنُ بِکَ وَاَتَوَکَّلُ عَلَیْکَ وَلاحَوْلَ وَلاقُوَّةَ اِلاّ بِکَ یا رَحیمُ
خدایا هدایتم کن در زمره آنان که هدایت کردى، و عافیتم ده در گروه آنان که عافیت دادى، و سرپرستى ام فرما در جمع آنان که سرپرستى کردى، و مرا در آنچه عطا کردى برکت ده، و از شرّ آنچه حکم نمودى نگاهم بدار، به درستى که تو حکم کنى، و علیه تو حکم نشود، منزّهى تو، اى پروردگار کعبه از تو آمرزش مى خواهم، و به سوى تو باز مى گردم، و به تو ایمان مى آورم، و بر تو توکّل مى کنم، و جنبش و نیرویى نیست، جز به تو اى مهربان.
و شایسته است، هفتاد مرتبه بگوید:
اَسْتَغْفِرُاللّهَ رَبّى وَ اَتُوبُ اِلَیْهِ.
از خدا طلب آمرزش مى جویم و به سوى او باز مى گردم.
و سزاوار است دست چپ را به دعا برداشته، و استغفار را با دست راست شماره کند.
روایت شده: رسول خدا صلى اللّه علیه و آله در نماز وتر هفتاد مرتبه استغفار مى کرد، و هفت مرتبه مى گفت:
هذا مَقامُ الْعائِذِ بِکَ مِنَ النّارِ اَلْعَفْوَ اَلْعَفْوَ
این است مقام پناه برنده به تو از آتش پروردگارا مرا بیامرز
:
و همچنین روایت شده: حضرت سجاد علیه السّلام به هنگام سحر، در نماز وتر سیصد مرتبه مى گفت: العفو العفو و سپس بگوید:
رَبِّ اغْفِرْلى وَارْحَمْنى وَ تُبْ عَلىَّ اِنَّکَ اَنْتَ التَّوّابُ الْغَفُورُ الرَّحیمُ
و به من رحم کن، و توبه ام را بپذیر، به درستى که تو بسیار توبه پذیر و آمرزنده و مهربانى
شایسته است قنوت را طولانى کند، و زمانى که از قنوت فارغ مى شود، به رکوع رود، و چون سر از رکوع بردارد این دعا را که شیخ طوسى در کتاب «تهذیب» از حضرت موسى بن جعفر علیه السّلام روایت کرده بخواند:
هذا مَقامُ مَنْ حَسَناتُهُ نِعْمَةٌ مِنْکَ وَ شُکْرُهُ ضَعیفٌ وَ ذَنْبُهُ عَظیمٌ وَ لَیْسَ لِذلِکَ اِلاّ رِفْقُکَ وَ رَحْمَتُکَ فَاِنَّکَ قُلْتَ فى کِتابِکَ الْمُنْزَلِ عَلى نَبِیِّکَ الْمُرْسَلِ صَلَّى اللّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ کانُوا قَلیلاً مِنَ اللَّیْلِ ما یَهْجَعُونَ وَبِالاَسْحارِهُمْ یَسْتَغْفِرُونَ طالَ هُجُوعى وَ قَلَّ قِیامى وَ هذَا السَّحَرُ وَ اَ نَا اَسْتَغْفِرُکَ لِذُنُوبى اِسْتِغْفارَ مَنْ لایَجِدُ لِنَفْسِهِ ضَرّاً وَلا نَفْعَاً وَلا مَوْتاً وَلاحَیوةً وَلا نُشُوراً
این جایگاه کسى است که حسناتش نعمتى از تو، شکرش ضعیف، و گناهش بس بزرگ است، و براى آن جز نرمى و رحمتت چیزى نیست، به درستى که تو در کتاب نازل شده بر پیامبر مرسلت (درود خدا بر او و خاندانش) فرمودى: «چنین بودند که اندکى از شب را مى خوابیدند، و در سحرها درخواست آمرزش مى کردند» ولى خواب من طولانى بود، و بیدارى شبم کم بود، و این است سحر، و من از تو براى گناهانم آمرزش مى خواهم، آمرزش خواهى کسى که براى خود نمى یابد زیانى و نه سودى، و نه مرگى و نه حیاتى، و نه برانگیختنى.
آنگاه به سجده رود، و نماز را تمام کند، و پس از سلام تسبیح حضرت زهرا علیها السّلام را بگوید، و بخواند:
اَلْحَمْدُ لِرَبِّ الصَّباحِ الْحَمْدُ لِفالِقِ الاِْصْباحِ
ستایش از آن پروردگار بامداد است، ستایش از آن شکافنده سپیده است
و سه مرتبه بگوید:
سُبْحانَ رَبِّىَ الْمَلِکِ الْقُدُّوسِ الْعَزیزِ الْحَکیمِ
منزّه است پروردگارم، آن فرمانرواى بس مقدّس و عزیز و حکیم.
سپس بگوید:
یا حَىُّ یا قَیُّومُ ، یا بَرُّ یا رَحیمُ یا غَنِىُّ یا کَریمُ اُرْزُقْنى مِنَ التِّجارَةِ اَعْظَمَها فَضْلاً وَ اَوْ سَعَها رِزْقاً وَ خَیْرَها لى عاقِبَةً فَاِنَّهُ لا خَیْرَ فیما لا عاقِبَةَ لَهُ
اى زنده، اى پاینده، اى نیکوکار، اى مهربان، اى توانگر، اى کریم، مرا از تجارت نصیب ده در فزونى بزرگ ترینش را، در روزى فراخ ترینش را، و در عاقبت بهترین را، زیرا در آنچه عاقبتى برایش نیست، خیرى هم نیست.
و سزاوار است پس از این، دعاى حزین را بخواند: «اناجیک یا موجود فى کلّ مکان.
.
.
» آنگاه به سجده رود، و پنج مرتبه بگوید: «سبّوح قدّوس، ربّ الملائکة و الرّوح» ، سپس بنشیند و ایة الکرسى بخواند، باز به سجده رود و سبّوح قدوس را پنج مرتبه بخواند،

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت استاد حسین انصاریان ، موسسه فرهنگی دارالعرفان

نماز شب

  • تینا tina
  • ۰
  • ۰

میرزا قاسمی

آموزش درست کردن میرزا قاسمی با گردو به همراه عکس

میرزا قاسمی,طرز تهیه میرزا قاسمی با گردو,عکس میرزا قاسمی و آموزش

آشپزی

مواد لازم میرزا قاسمی

گوجه فرنگی                                    400 گرم
بادنجان                                           سه عدد
گردوی آسیاب‌شده                             یک پیمانه
کره                                                100 گرم
سیرداغ                                           سه قاشق غذاخوری
زردچوبه، فلفل و نمک                           به میزان لازم
تخم‌مرغ                                            دو عدد
سیر                                                دو حبه

آموزش درست کردن میرزا قاسمی با گردو به همراه عکس

آموزش درست کردن میرزا قاسمی با گردو به همراه عکس

طرز تهیه میرزا قاسمی

برای تهیه میرزا قاسمی در اینجا بادنجان را کباب پز کرده و بعد از ساطوری‌ کردن با یک لیوان آب و دو حبه سیر می‌گذاریم خوب بپزد. سپس گردو را جداگانه تفت داده و به بادنجان اضافه می‌کنیم. بادنجان و گردو باید به روغن بیفتد، سپس گوجه‌فرنگی‌ها را نگینی کرده و با کره و سیرداغ تفت می‌دهیم و با ادویه‌ها به مواد بالا اضافه می‌کنیم. باید حرارت ملایم باشد تا کاملا گوجه‌فرنگی‌ها و بادنجان له شود. تخم‌مرغ‌ها را جداگانه نیمرو کرده و روی میرزاقاسمی آماده شده می‌گذاریم.

نکته: این غذا اگر به همراه اشپل ماهی سرو شود، خوشمزه‌تر خواهد بود.

برخی به تزیین غذا اهمیت زیادی می دهند و سعی می کنند از داده هایشان و سلیقه ی خود استفاده کنند و غذا را به بهترین شکلی که می توانند تزیین کنند و آن را یه شکل زیبا سرو نمایند.

آموزش درست کردن میرزا قاسمی با گردو به همراه عکس


لینک مستقیم: http://mihangram.com/ashpazi-222.html

 

  • تینا tina
  • ۰
  • ۰

نماز جعفر طیار

منتخب مفاتیح الجنان

این نماز اکسیر اعظم، و کبریت احمر است، و به سندهاى بسیار معتبد با فضیلت فراوان که مهم ترین آن آمرزش گناهان بزرگ است - وارد شده، و بهترین زمان براى بجا آوردن آن، آغاز روز جمعه است، و آن چهار رکعت است با دو تشهد و دو سلام که در رکعت اوّل پس از سوره «حمد» سوره «زلزال» و در رکعت دوّم بعد از سوره «حمد» سوره «و العادیات» و در رکعت سوم پس از سوره «حمد» سوره
«اذا جاء نصر اللّه و الفتح»
و در رکعت چهارم بعد از سوره «حمد» یک بار سوره
«قل هو اللّه احد»
خوانده میشود.
و هر رکعت پس از تمام شدن سوره» حمد «و سوره هاى یاد شده پانزده بار گفته میشود:
سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَکْبَرُ
پاک و منزه است خدا و ستایش تنها سزاوار اوست و خدایى جز او نیست، و او از هر صفتى برتر است
و در رکوع نیز همین تسبیحات ده بار، و پس از برخاستن از رکوع ده بار، و در سجده اوّل ده بار، و پس از سر برداشتن از سجده ده بار و در سجده دوم ده بار، و پس از سجده، پیش از برخاستن براى انجام رکعت دوم ده بار گفته میشود و این ترتیب در هر چهار رکعت رعایت میگردد، که مجموع تسبیحات به سیصد میرسد.
شیخ کلینى از ابو سعید مدائنى روایت کرده، که امام صادق علیه السّلام به من فرمود: آیا نمیخواهى ذکرى را به تو تعلیم دهم که آن را در نماز جعفر بخوانى، گفتم: آرى میخواهم، فرمود: هنگامى که در رکعت چهارم به آخرین سجده نماز رسیدى، و از تسبیحات فارغ شدى بگو:
سُبْحَانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّ وَ الْوَقَارَ سُبْحَانَ مَنْ تَعَطَّفَ بِالْمَجْدِ وَ تَکَرَّمَ بِهِ سُبْحَانَ مَنْ لا یَنْبَغِی التَّسْبِیحُ إِلا لَهُ سُبْحَانَ مَنْ أَحْصَى کُلَّ شَیْ ءٍ عِلْمُهُ سُبْحَانَ ذِی الْمَنِّ وَ النِّعَمِ سُبْحَانَ ذِی الْقُدْرَةِ وَ الْکَرَمِ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِمَعَاقِدِ الْعِزِّ مِنْ عَرْشِکَ وَ مُنْتَهَى الرَّحْمَةِ مِنْ کِتَابِکَ وَ اسْمِکَ الْأَعْظَمِ وَ کَلِمَاتِکَ التَّامَّةِ الَّتِی تَمَّتْ صِدْقاً وَ عَدْلاً صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ أَهْلِ بَیْتِهِ وَ افْعَلْ بِی کَذَا وَ کَذَا
پاک و منزه است آن که لباس عزت و وقار به بر دارد، پاک و منزه است آن که به بزرگى مهر ورزد، و به آن گرامى باشد، پاک و منزه است آن که پاکى جز براى او سزاوار نیست.
پاک و منزه است آن که دانشش هر چیز را بر شمارد، پاک و منزه است آن سرچشمه فضل و بخشش، پاک و منزه است آن داراى قدرت و کرم.
خدایا از تو خواستارم به حق بندها و گره گاه هاى شکوه عرشت، و به حق نهایت مهرت که در کتابت آوردى، و نام بزرگت و کلمات بى عیب و نقصت که در راستى و عدالت بس کمال یافته اند، بر محمّد و خاندانش درود فرست و با من چنین و چنان کن.
و بجاى کلمه «کذا و کذا» حاجات خود را از خدا درخواست کند.
شیخ طوسى و سیّد ابن طاووس از مفضل بن عمر، روایت کرده اند که گفت: روزى امام صادق علیه السّلام را دیدم که نماز جعفر بجا آوردند و پس از نماز دستها را بلند نمودند، این دعا را خواندند: «یا ربّ یا ربّ» به اندازه اى که یک نفس اجازه دهد، «یا ربّاه یا ربّاه» به قدر یک نفس، «ربّ ربّ» به اندازه یک نفس، «یا اللّه یا اللّه» باز هم به قدر یک نفس، «یا حىّ یا حىّ» همپاى یک نفس، «یا رحیم یا رحیم» باز هم به اندازه یک نفس، «یا رحمن یا رحمن» هفت بار، «یا ارحم الرّاحمین» هفت بار، سپس این دعا را خواندند:
اللَّهُمَّ إِنِّی أَفْتَتِحُ الْقَوْلَ بِحَمْدِکَ وَ أَنْطِقُ بِالثَّنَاءِ عَلَیْکَ وَ أُمَجِّدُکَ وَ لا غَایَةَ لِمَدْحِکَ وَ أُثْنِی عَلَیْکَ وَ مَنْ یَبْلُغُ غَایَةَ ثَنَائِکَ وَ أَمَدَ مَجْدِکَ وَ أَنَّى لِخَلِیقَتِکَ کُنْهُ مَعْرِفَةِ مَجْدِکَ وَ أَیَّ زَمَنٍ لَمْ تَکُنْ مَمْدُوحا بِفَضْلِکَ مَوْصُوفاً بِمَجْدِکَ عَوَّاداً عَلَى الْمُذْنِبِینَ بِحِلْمِکَ تَخَلَّفَ سُکَّانُ أَرْضِکَ عَنْ طَاعَتِکَ فَکُنْتَ عَلَیْهِمْ عَطُوفا بِجُودِکَ جَوَادا بِفَضْلِکَ عَوَّاداً بِکَرَمِکَ یَا لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ الْمَنَّانُ ذُو الْجَلالِ وَ الْإِکْرَامِ.
خدایا! سخنم را با ستایش تو آغاز می کنم، و با ثناى تو گویا مى شوم و تو را به بزرگى می ستایم، درحالیکه ستایشت را پایانى نیست، و تو را سپاس مى گویم و کیست آن که به نهایت سپاست و بلنداى بزرگى ات برسد؟ آفریدگانت را چه رسد که به شناخت رژفاى عظمت تو دست یابد، چه زمانى بوده که به فضل و بخششت ستوده و به عظمت موصوف نبودى، کدامین زمان بوده که با بردبارى خویش پیاپی از گنهکاران درنگذشته باشى؟ ! ساکنان زینت از فرمانبردارى تو سرپیچى کردند، ولى تو با بخشش خویش بر آنان مهر ورزیدى، به فضل خود به آنان بخشیدی و به کرامت پى در پى به آنان روى کردى، اى که معبودى جز تو نیست، بخشایشگرى که داراى شوکت و کرامتى.
پس حضرت فرمود: اى مفضّل هرگاه تو را حاجت ضرورى پیش آید نماز جعفر را بخوان، و این دعا را قرائت کن، و حاجتت را از خدا بخواه، که به خواست خدا برآورده میشود.
مؤلف گوید: شیخ طوسى براى برآورده شدن حاجت از امام صادق علیه السّلام روایت کرده: روزهاى چهارشنبه و پنجشنبه و جمعه را روزه بدار، و چون روز پنجشنبه به آخر رسد به ده مسکین، هر مسکینى یک مدّ [به مقدار تقریبى 10 سیر] طعام صدقه بده.
و در آغاز روز جمعه غسل کن و به محراب برو و نماز جناب جعفر را، بخوان، آنگاه زانوها را برهنه ساز و بر زمین بگذار و بگو:
یَا مَنْ أَظْهَرَ الْجَمِیلَ وَ سَتَرَ [عَلَیَ ] الْقَبِیحَ یَا مَنْ لَمْ یُؤَاخِذْ بِالْجَرِیرَةِ وَ لَمْ یَهْتِکِ السِّتْرَ یَا عَظِیمَ الْعَفْوِ یَا حَسَنَ التَّجَاوُزِ یَا وَاسِعَ الْمَغْفِرَةِ یَا بَاسِطَ الْیَدَیْنِ بِالرَّحْمَةِ یَا صَاحِبَ کُلِّ نَجْوَى وَ مُنْتَهَى کُلِّ شَکْوَى یَا مُقِیلَ الْعَثَرَاتِ یَا کَرِیمَ الصَّفْحِ یَا عَظِیمَ الْمَنِّ یَا مُبْتَدِئا بِالنِّعَمِ قَبْلَ اسْتِحْقَاقِهَا یَا رَبَّاهْ یَا رَبَّاهْ یَا رَبَّاهْ،
آن که زیبایى را آشکار سازى و زشتى را بپوشانى، از آن که بندگان را بر خطایشان سرزنش نکنى و پرده حرمتشان را ندری اى بزرگ در بخشش و نیکو در گذشت، اى که آمرزگاریات فراگیر، و دستانت به مهر گشاده است، اى شنوای هر راز و نجومى و سرانجام هر دادخواهى، از که از لغزشها درگذرى، اى بزرگوار در چشم پوشى و گذشت، ای بزرگ بخشایش گر اى آغازگر نعمت ها پیش از شایستگى بندگان.
[اى پروردگار] ده مرتبه، یا اللّه یا اللّه یا اللّه [اى خدا] ده مرتبه، یا سداه یا سیداه [اى سرور] ده مرتبه، «یا مولایاه، یا مولایاه» [اى مولا] ده مرتبه، «یا رجاءاه» [اى امید] ده مرتبه، «یا غیاثاه» [اى پناه] ده مرتبه «یا غایة رغبتاه» [اى نهایت رغبت] ده مرتبه، «یا رحمن» [اى بخشاینده] ده مرتبه، «یا رحیم» [اى مهربان] ده مرتبه، «یا معطى الخیرات» [اى عطابخش] ده مرتبه و
صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ کَثِیراً طَیِّباً کَأَفْضَلِ مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ خَلْقِکَ
درود فراوان و پاکیزه بر محمّد و خاندان محمّد فرست، همچون بهترین درودها که بر بنده اى از بندگان خود فرستى
ده مرتبه و حاجت خود را بطلب.
مؤلف گوید: درباره روزه این سه روز و بجا آوردن دو رکعت نماز مستحب به هنگام ظهر روز جمعه، براى برآورده شدن حاجت، روایات بسیارى وارد شده.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت استاد حسین انصاریان ، موسسه فرهنگی دارالعرفان

نماز جعفر طیار

  • تینا tina
  • ۰
  • ۰

ماکارونی با تن ماهی

مواد لازم
ماکارونی 500 گرم
کنسرو تن ماهی 2 قوطی
پیاز 1 عدد بزرگ
گوجه فرنگی خرد شده 2 عدد
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
جعفری تازه ریز شده 2/1 لیوان
سیر ریز شده 2 حبه
گشنیز ریز شده 4 قاشق غذاخوری
کنسرو نخود فرنگی 2/1 لیوان
هویج رنده شده 4 قاشق غذاخوری
فلفل سبز تند  عدد
آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
روغن زیتون به مقدار لازم
طرز تهیه
ماکارونی را طبق دستور روی پاکت پخته،آبکش کرده و کنار بگذارید.پیاز  خلال شده شده را همرا با سیر در قابلمه همراه با کمی روغن سرخ کنید.هویج رنده شده،گشنیز،جعفری،فلفل سبز تند و گوجه فرنگی را به مواد اضافه کرده همراه با پیاز کمی سرخ کنید  تا سبزیجات کمی تغییر رنگ دهند.ادویه،آبلیمو و رب گوجه فرنگی حل شده در 2/1 لیوان آبجوش را به مواد اضافه کرده کمی هم بزنید.

در آخر کنسرو تن ماهی و نخود فرنگی را به مواد اضافه کنید.درب قابلمه را بسته مواد را به مدت 15 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا کمی بپزد و آب آن کمی تبخیر شود.مایه ماکارونی را با ماکارونی مخلوط کرده سپس ماکارونی را در قابلمه ریخته روی حرارت ملایم به مدت 30 دقیقه قرار دهید تا ماکارونی دم بکشد.ماکارونی را در ظرف کشیده همراه با سالاد شیرازی میل کنید.

ماکارونی

  • تینا tina