تفریحی

۱۰ مطلب در آذر ۱۳۹۵ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

آش شیرازی

آش شیرازی
( آش رشته )

مواد لازم


 – برنج 1 پیمانه

– نخود نصف پیمانه

– لوبیا چیتی 1 پیمانه

– عدس 1 پیمانه

– گوشت گردن گوسفند نیم کیلو

– قلم گوساله 1 یا 2 عدد

– پیاز داغ 1 پیمانه

– سبزی آش ( تره- ترخان – مرزه – کمی جعفری ) نیم کیلو

– آرد گندم و برنج 2 قاشق غذاخوری

– نمک ،روغن و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه

حبوبات را از شب قبل خیس می کنیم و یکی دو بار آب آنرا عوض می کنیم و با قلم گوساله می پزیم و نصف این حبوبات را کاملا له می کنیم تا آش لعاب کافی بیندازد . گوشت گوسفند ی را می پزیم و کاملا ریش ریش می کنیم. آب را به جوش می آوریم و سبزیجات را کاملا می پزیم ، بعد برنج را اضافه می کنیم ( همیشه سبزی را قبل از برنج می پزیم ، چون برنج زود می پزد و نمی گذارد سبزی کاملا بپزد ) بعد حبوبات را اضافه می کنیم ، همینطور پیاز داغ و در ادامه کار آرد را با کمی آب سرد حل می کنیم و به آش اضافه می کنیم0 این آش کشک و نعنا داغ ندارد و می توان به دلخواه اضافه کرد.

 آش رشته

  • تینا tina
  • ۰
  • ۰

دُوری بادمجان

دُوری بادمجان

( کیک کشک بادمجان )

مواد لازم برای 4 نفر :

 

بادمجان ------------------------ 7 عدد متوسط

گوجه فرنگی ------------------- 2 عدد متوسط

پیاز ----------------------------- 1 عدد متوسط

سیر ---------------------------- 3-4 حبه

مغز گردو ------------------------ 300 گرم

آب انار -------------------------- 1 لیوان

سبزی معطر خشک * ---------- به مقدار لازم

نمک و فلفل --------------------- به مقدار لازم

 

 

طرز تهیه :

 

بادمجانها را با پوست روی شعله پخش کن بچینید و روی حرارت مستقیم اجاق گاز قرار دهید و مدام پشت و رو کنید تا سطح بادمجانها به صورت یکنواخت کبابی شود. بعد پوست آنها را بگیرید و کنار بگذارید .

 

پیاز را به صورت ژولین ( کبریتی ) خرد کنید و در مقداری روغن همراه کمی زرد چوبه تفت دهید تا طلایی شود.

بعد مغز گردو آسیاب شده را به پیاز اضافه کنید و روی حرارت ملایم 6-10 دقیقه کاملا تفت دهید و مدام هم بزنید تا گردو ها نسوزند .

 

بعد بادمجانها را داخل قابلمه بریزید و هنگام تفت دادن بادمجانها، با پشت قاشق آنها را کاملا له کنید .

 

بعد از مخلوط شدن بادمجان و پیاز ، سیر رنده شده را به غذا اضافه کنید .

گوجه را ریز خرد کنید و دو – سه دقیقه بعد از اضافه کردن سیر به غذا، داخل قابلمه بریزید و حرارت را کمی بالا ببرید تا آب گوجه کشیده شود .

 

در این مرحله سبزی خشک را اضافه کنید و مواد را هم بزنید و بعد آب انار را داخل قابلمه بریزید و صبر کنید تا کمی غذا غلیظ شود . بعد درب قابلمه را ببنید و حرارت را پائین بیاورید تا خوراک کاملا جابیفتد .

در آخر نمک و فلفل غذا را اندازه کنید و در ظرف مورد نظر سرو کنید .

 

این خوراک به طور سنتی همراه کته سرو میشود . ولی میتوانید این غذا را با نان نیز سرو کنید .

دُوری بادمجان یکی از لذیذ ترین غذاهای شمالی است که با بادمجان تهیه میشود .

 

نکته :

 

* سبزی معطر برای این غذا میتواند مخلوط چند نوع، یا فقط یکی از سبزیهای شمالی باشد. محدودیتی برای استفاده از نوعی سبزی خاص در این خوراک وجود ندارد ولی به طور سنتی برای این مقدار خوراک به اندازه نصف استکان مخلوط سبزی های : شوید، خلواش و ترشی واش استفاده میشود. بهتر است مقدار شوید بیشتر از سایر سبزیها باشد .

اگر سبزیهای فوق را در دسترس ندارید میتواند از شوید خشک و گشنیز و نعناع استفاده کنید. فقط توجه داشته باشید که مقدار بیش از حد نعناع باعث تلخ شدن غذا میشود .

در ضمن اگر سبزیهای فوق را به صورت تازه در دسترس داشته باشید، مسلما طعم نهایی بسیار لذیذ تر خواهد بود . برای استفاده از سبزی تازه، سبزیها را بعد از شستن و خشک کردن کاملا ریز خرد کنید .

 

میتوانید برای کباب کردن بادمجانها، آنها را بعد از شستن و خشک کردن روی سینی فر بچینید و سینی را داخل فر داغ با دمای 200 درجه سانتیگراد به مدت 20 – 30 دقیقه قرار دهید . در طی این مدت چند بار بادمجانها را پشت و رو کنید تا به صورت یکنواخت کبابی شوند . از بادمجان کبابی برای طبخ بسیاری از خوراک شمالی نظیر میرزا قاسمی، کال کباب و ... میتوانید استفاده کنید.

یک تجربه !

قبل از کباب کردن بادمجانها، آنها را به مدت 5 دقیقه با پوست داخل آب یخ قرار دهید و بلافاصله روی حرارت یا داخل فر بگذارید تا پوست آنها راحت تر جدا شود .

 

بهتر است گوجه را پوره نکنید تا غذا زیاد رقیق نشود . برای اینکه پوست گوجه را راحت تر بگیرید میتوانید علاوه بر روشی که قبلا اشاره کرده بودم، از پوست کن نیز کمک بگیرید که وقت کمتری صرف کنید .

 

میزان آب انار بستگی به ذائقه شما دارد . در صورت تمایل به ترش تر شدن خوراک، مقدار فوق را به 2 لیوان افزایش دهید. و در صورتیکه تمایلی به ترش شدن خوراک ندارید، به جای آب انار، نصف قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی را در یک لیوان آب جوش حل کنید و به خوراک اضافه کنید تا غذا جابیفتد .
 کیک کشک بادمجان

  • تینا tina
  • ۰
  • ۰

آموزش نحوه درست کردن شامی آرد نخودچی + تزیین

آموزش نحوه درست کردن شامی آرد نخودچی + تزیین

آموزش آشپزی

مواد لازم شامی آرد نخودچی

گوشت چرخ‌کرده مخلوط گوساله و گوسفند         ۳۰۰ گرم
پیاز                                                          یک عدد
آرد نخودچی                                               سه قاشق غذاخوری
تخم‌مرغ                                                    دو عدد
فلفل، زردچوبه، نمک و روغن                            به میزان لازم

مواد لازم برای سس شامی آرد نخودچی

رب‌گوجه‌فرنگی                                           یک قاشق غذاخوری
گوجه‌فرنگی                                               دو عدد
پیاز                                                         یک عدد
شکر                                                       دو قاشق غذاخوری
آبلیمو                                                      نصف فنجان
نمک و زردچوبه                                           به میزان لازم

طرز تهیه شامی آرد نخودچی

پیاز را رنده کرده و به همراه آرد نخودچی، گوشت، نمک، فلفل، زردچوبه و تخم‌‌مرغ‌ها ورز می‌دهیم آن قدر ورز می‌دهیم تا کاملا حالت چسبندگی پیدا کند. سپس از هرکدام به اندازه یک تخم‌مرغ برداشته به شکل شامی درست می‌کنیم، بعد به مدت ۱۵ دقیقه شامی‌ها را کنار گذاشته و در تابه روغن ریخته و با حرارت ملایم شامی‌ها را سرخ می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.

طرز تهیه سس شامی آرد نخودچی

در همان روغنی که شامی‌ها را سرخ کرده‌ایم پیاز رنده شده را با زردچوبه سرخ می‌کنیم، سپس رب گوجه‌فرنگی را افزوده بعد از پنج دقیقه گوجه‌فرنگی‌های رنده شده را می‌ریزیم، آن‌گاه آب، نمک، شکر و آبلیمو را اضافه کرده و می‌گذاریم به جوش بیاید.
نکته: به جای شکر و آبلیمو می‌توان از سرکه سیب و شیره انگور استفاده کرد.
بعد از این که سس جوش آمد، شامی‌ها را داخل آن گذاشته و در تابه را می‌بندیم تا سس غلیظ و شامی‌ها هم در آن پخته شود، بعد از گذشت نیم‌ساعت غذا آماده سرو است.

آموزش نحوه درست کردن شامی آرد نخودچی + تزیین

  • تینا tina
  • ۰
  • ۰

ماکارونی با ماهی

مواد لازم


? ماکارونی 600 گرم
? ماهی 1000 گرم
? آب 2 فنجان
? سس گوجه‌فرنگی 100 گرم
? نمک و فلفل به قدر کافی


طرزتهیه


ظرف نسبتا بزرگی را پر از آب می‌کنیم و برای هر بسته ماکارونی کمی نمک در آب می‌ریزیم، بعد از جوش‌آمدن آب، ماکارونی را در آن ریخته و مقداری روغن به آن اضافه می‌کنیم. پس از پخته شدن آن را آبکش می‌کنیم.
ماهی را قطعه‌قطعه کرده و تیغ‌های آن را تا حد ممکن می‌گیریم. قطعات ماهی باید کوچک باشد. سپس آن را در ظروفی می‌گذاریم تا با دمای ملایم پخته شود و آب آن تمام شود. سپس در دیس یک ردیف ماکارونی و کمی سس گوجه‌فرنگی و کمی ماهی می‌ریزیم و روی ماهی را با ماکارونی می‌پوشانیم. سس گوجه‌فرنگی را روی ماکارونی می‌ریزیم و می‌توان کمی پنیر رنده شده روی آن پاشید. این ماکارونی را با سس سفید نیز می‌توان تهیه کرد.
ماکارونی

  • تینا tina
  • ۰
  • ۰

نحوه درست کردن کروکت گوشت مخصوص به همراه سس

نحوه درست کردن کروکت گوشت مخصوص به همراه سس

آشپزی

مواد لازم کروکت گوشت

گوشت چرخ‌کرده                                   ۳۵۰ گرم
پودر نان خشک‌ و آرد سفید و آرد سوخاری     از هر کدام یک پیمانه
برنج پخته شده                                      نصف پیمانه
پیاز                                                     یک عدد
تخم‌مرغ                                               سه عدد
نمک و فلفل و روغن                                 به میزان لازم
سس سفید                                         نصف پیمانه

طرز تهیه کروکت گوشت

پیاز را رنده کرده و با گوشت، برنج و پودر نان خشک مخلوط می‌کنیم. نمک، فلفل، تخم‌مرغ و سس سفید را اضافه کرده و کاملا مخلوط می‌کنیم و در جای خنک می‌گذاریم تا یک ساعت استراحت کند. بعد از این مدت از مایه به اندازه گردو برداشته و لوله می‌کنیم و آن را در آرد سفید می‌غلتانیم و در دو عدد تخم‌مرغ که خوب زده شده فرو می‌بریم و بعد در آرد سوخاری غلتانده و در روغن داغ پشت و روی آن را سرخ می‌کنیم.

طرز تهیه سس سفید:یک قاشق آرد سفید را با یک قاشق کره کمی تفت می‌دهیم بعد یک لیوان شیر را به آن اضافه کرده و مرتب هم می‌زنیم تا مثل فرنی غلیظ شود.

نحوه درست کردن کروکت گوشت مخصوص به همراه سس

  • تینا tina
  • ۰
  • ۰

ساندویچ همبرگر مکزیکی
? مواد لازم :
? گوشت چرخ کرده 1 کیلو
? پیاز رنده شده 1 عدد
? نمک و فلفل به مقدار لازم
? خردل 1 قاشق مرباخوری
? فلفل سبز نرم شده 1 عدد
? کاهو به مقدار لازم
? سس گوجه فرنگی به مقدار لازم
? سس مایونز به مقدار لازم
? طرز تهیه :
گوشت را با پیاز، نمک، فلفل، خردل و فلفل سبز له شده مخلوط می کنیم. از مواد مخلوط شده کمی بر می داریم و به شکل همبرگر گرد می کنیم.سپس به مدت 2 ساعت در یخچال می گذاریم.سپس همبرگرها را در کمی روغن که در ماهیتابه ریخته ایم سرخ می کنیم تا طلایی رنگ شود.همبرگرهای سرخ شده را لای نان ساندویچی گرد می گذاریم و روی آن را با سس مایونز ، کاهو و سس گوجه فرنگی می پوشانیم.
ساندویچ همبرگر

  • تینا tina
  • ۰
  • ۰

فوندوی شکلاتی

نحوه درست کردن فوندوی شکلاتی به همراه عکس

نحوه درست کردن فوندوی شکلاتی به همراه عکس

آموزش آشپزی

مواد لازم جهت تهیه فوندوی شکلاتی :

۱٫ شکلات خالص : ۲۲۵ گرم
۲٫ خامه فرم گرفته : ۲۰۰ میلی لیتر
۳٫ عرق بهارنارنج : ۲ قاشق غذاخوری

مواد لازم جهت سرو :

۱٫ مخلوط انتخابی از میوه های مختلف : مقداری
۲٫ مارش مالای سفید و صورتی : مقداری
۳٫ بیسکویت شیرین : مقداری

مناسب برای شش نفر می باشد

طرز تهیه فوندوی شکلاتی :

۱٫ شکلات را به قطعات کوچک تقسیم نمایید و همراه خامه فرم گرفته , داخل قابلمه ای کوچک بریزید .
۲٫ قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و مایه داخل آن را هم بزنید تا شکلات خالص آب شود و با خامه مخلوط شود .
۳٫ قابلمه را از روی شعله بردارید و به آن عرق بهارنارنج اضافه نمایید .
۴٫ مایه آماده شده را داخل ظرف کوچک نسوز و یا ظرف مخصوص فوندو بریزید و آن را روی حرارت ملایم گرم نگه دارید . ترجیحا از یک وارمر استفاده نمایید .
۵٫ میوه های مختلف , مارش مالای رنگی و بیسکوییت شیرین را جهت غوطه ور نمودن در شکلات آب شده همراه فوندو سرو نمایید . میوه های انتخابی و مارش مالا را به چنگال یا سیخ چوبی بزنید تا جهت فرو بردن در فوندوی شکلاتی آسان باشد .

توصیه سرآشپز جهت تهیه فوندوی شکلاتی :

ظروف مخصوص گرم نگه داشتن غذا که از یک شمع به عنوان گرم نگه داشتن فوندو بسیار مناسب هستند . اگر از این ظروف نداشتید , ظرف فوندو را داخل ظرف بزرگتری بگذارید و داخل آن را آب جوش بریزید به طوری که نصف تا نصف ظرف فوندو را آب جوش فرا بگیرد .

منبع:آوای سلامتی

نحوه درست کردن فوندوی شکلاتی به همراه عکس

  • تینا tina
  • ۰
  • ۰

ساندویچ تخم مرغ سفت

( ساندویچ مرغ  )
نان سفید  :  2 عدد
کره  :  100 گرم
گوجه فرنگی  :  2 عدد
تخم مرغ پخته  :  3 عدد
جعفری ساطوری شده  :   قدری
فلفل  :   قدری
نمک  :   قدری
روی حلقه‌های نان مخصوص ساندویچ را که ممکن است با قالب یا دهانه استکان گرد و مرتب بریده باشیم کمی کره می‌مالیم و روی نان را یک حلقه گوجه فرنگی با کمی نمک و فلفل و یک حلقه تخم مرغ سفت و روی تخم مرغ یک برگ جعفری قرار می‌دهیم
ساندویچ مرغ

  • تینا tina
  • ۰
  • ۰

کباب کوبیده ماهی سفید
 

? مواد لازم :
آموریاکپورنقره ای یک کیلوگرم
دنبه گوسفندی 50 گرم
پیاز رنده شده یک عدد
نمک به میزان لازم
زرده تخم مرغ یک عدد
? طرزتهیه:
ابتدا پوست واستخوان ماهی را گرفته بعد ماهی را همراه با دنبه چرخ کرده وبا پیاز رنده شده وزرده تخم مرغ ونمک خوب ورز دهید وقتی گوشت چسبندگی لازم پیدا کرد،گوشت را به سیخ کشیده وروی ذغال ویا کباب پزهای گازی کباب نمائید.

کباب کوبیده

  • تینا tina
  • ۰
  • ۰

کوکو سبزی

نحوه درست کردن کوکو سبزی خوشمزه به همراه عکس

کوکو سبزی,آموزش کوکو سبزی,طرز تهیه کوکو سبزی,مواد لازم کوکو سبزی,عکس کوکو سبزی,کوکو

آشپزی

مواد لازم برای کوکو سبزی

سبزی کوکو خرد شده         دو کاسه ماست خوری
تخم مرغ                             چهار عدد
نمک و فلفل                        به میزان لازم
روغن                                  نصف لیوان

با این مقدار مواد لازم به اندازه یک ماهیتابه متوسط از “کوکو سبزی” خواهیم داشت.

مواد لازم برای تهیه کوکو سبزی

دو کاسه ماست خوری سبزی کوکو خرد کرده، حدود ۱۸۰ گرم شامل: تره، جعفری، گشنیز، شوید(شبت). چهار عدد تخم مرغ.
نمک و فلفل به میزان لازم. حدود نصف فنجان روغن معادل ۵۰ گرم.

طرز تهیه کوکو سبزی

روش تهیه کوکو سبزی به شکل زیر انجام می شود

دو کاسه سبزی تازه خرد کرده، چهار عدد تخم مرغ، نمک و فلفل را با یکدیگر مخلوط می‌کنیم تا مایه کوکو سبزی آماده شود.
تازه بودن سبزی، در معطر و خوشمزه شدن کوکو بسیار موثر است.

نحوه درست کردن کوکو سبزی خوشمزه به همراه عکس

نصف فنجان روغن را در یک ماهیتابه متوسط داغ کرده، مایه کوکو سبزی را در آن می‌ریزیم.

کوکو سبزی,آموزش کوکو سبزی,طرز تهیه کوکو سبزی,مواد لازم کوکو سبزی,عکس کوکو سبزی,کوکو

در ماهیتابه را پنج دقیقه می‌گذاریم تا کوکو کمی سفت شود. سپس کوکو سبزی را به شش یا هشت قسمت برش می‌دهیم و در ظرف را نمی‌گذاریم تا قسمت‌های برش خورده سرخ و برشته شود. سپس آن را برمی‌گردانیم تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود.

کوکو سبزی,آموزش کوکو سبزی,عکس کوکو سبزی,کوکو

کوکو آماده است. می توان آن را با پوست لیمو ترش یا گوجه فرنگی تزئین کرد.

کالری موجود در کوکو سبزی

مقدار کالری موجود در کل این غذا ۷۷۵ کیلوکالری می‌باشد.
مقدار کالری موجود در یک تکه کوکو (یک ششم آن) ۱۳۰ کیلوکالری می‌باشد.
مقدار کالری موجود در یک تکه کوکو (یک هشتم آن) ۹۵ کیلوکالری می‌باشد.

منبع:موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان

نحوه درست کردن کوکو سبزی خوشمزه به همراه عکس

  • تینا tina